| Tejszínes sült rizs receptKöretek Hozzávalók: 1 bögre rizs 1 kisebb lilahagyma 1 szép sárgarépa zöldborsó, brokkoli só, bors 1 bögre tejszín 1 bögre húsleves petrezselyemzöld Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Kevés olajon megfuttatjuk az apróra vágott lilahagymát vagy rendes hagymát, ízlés szerint. Hozzáteszem a kockára vágott sárgarépát, és a többi friss zöldséget, ami lehet bármi, amit szeretünk. Ezután teszem bele a bögre rizst, 2-3 percig pirítom kevergetve. A fagyasztott zöldségek csak ezután következnek. Felöntöm egy bögre forró húslevessel, majd a tejszínnel. Sózom, megszórom frissen őrölt borssal. Megvárom, míg felforr, szorosan lefedem alufóliával és 15-18 percre beteszem a meleg sütőbe. Ezután egy villával átkeverem, majd visszateszem a kikapcsolt sütőbe 10-15 percre. Petrezselyemzölddel megszórom tálalás előtt. A receptet beküldte: Lolita63 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |