Tutireceptek.hu fejléc

Tejszínes-gombás-sonkás spagetti recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
40 dkg spagetti
3 dl tejszín
1 ujjnyi vastag szelet ízletes főtt sonka
4-5 gomba
1 közepes hagyma
0,5 dl olívaolaj

bors
esetleg kevés curry és kurkuma
reszelt parmezán

Elkészítés:
A hagymát és a sonkát felaprítjuk (a sonkát lehet vékony kockákra is vágni, ki hogy szereti), a gombát vékony szeletekre vágjuk. Az olívaolajat felhevítjük, a hagymát üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a gombát és a fűszereket (a curry-kurkuma saját újítás, szép sárga színt és finom ízt ad neki). Rászórjuk a sonkát, és hagyjuk összefőni az ízeket. Végül beletesszük a tejszínt, és még egy picit főzzük. Tálaláskor rátesszük az időközben megfőzött spagettira, és megszórjuk reszelt parmezánnal.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fokhagymás-gombás spagetti » Pórés spagetti » Friss zöldséges spagetti » Sajtos- tejszínes spagetti
» Milánói spagetti » Spagetti diavolo » Halas spagetti » Bácskai füstölt spagetti
» Spagetti mustármártással » Csirkés spagetti saláta » Spagetti Bolognese » Shiitake gombás spagetti
» Spagetti magyarosan » Spagetti holland módra » Hagymás-juhtúrós spagetti » Kagylós spagetti(mikróban)


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.