| Spagetti Bolognese receptTésztafélék Hozzávalók: (3 szemelyre) 1 Repa 1 szar Halvanyito zeller 0,50 fej hagyma 1 Fokhagymagerezd 40 g husos szalonna 1 EK Olivaolaj 250 g Sertes daralthus (vagy vegyes daralthus) so frissen örölt bors 62,50 ml szaraz vörösbor (vagy huslevesle) 300 g Darabolt paradicsom (konzerv) 1,50 EK süritett paradicsom 0,25 csokor Kakukkfü 0,50 csipet Cukor 375 g Spaghetti (vagyLinguine-Teszta) 25 g Parmesansajt (frissen reszelt) Elkészítés: A repat es a zellert megpucolni es kicsi kockakra vagni. A hagymat es a fokhagymat megpucolni es felszeletelni aprora. A szalonnat is felkockazni picire. Ezeket forro olivaolajban üvegesre dinsztelni. Hozzadni a daralthust es keveres mellett morzsa(?) barnara sütni. Soval es borsal meghintjük. A vörösbort vagy az erölet hozzaadni es felfözni. A darabos pradicsomot es a süritett paradicsomot hozzadani es alacsony langon kb. 10 percig parolni. Lecsipkedett kakukkfüvet hozzakeverjük es a szoszt soval, borssal es cukorral izesitjük. Közben sos vizben spagettit fözünk (csomagolason talalhato utmutato szerint). Leöntjük es hagyjuk lecsöpögni. A spaghettit a bolognai szosszal es frissen reszelt parmezansajttal talaljuk. Tanácsok: Ha a szalonna felvagasakor egy kis bör megmarad, a szoszba belefözhetö - igy egy kellemes füstölt izt kaphatunk. A bör a talalas elött vegyük ki a szoszbol. Elkészítési idő: 35 perc Kalóriatartalom: 770 kcal Szénhidráttartalom: 95 gramm Zsírtartalom: 25 gramm A receptet beküldte: ndora Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |