Tutireceptek.hu fejléc

Tejszínes-gombás kakashere galuskával recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
0,5 kg (pulyka) kakashere
1 nagyobb fej vöröshagyma
20-25 dkg gomba
bors
petrezselyemzöld
4 evőkanál étolaj

2 dl főzőtejszín
4 dkg liszt

Köretnek galuska

Elkészítés:
A megtisztított kakasherét kis ideig hideg vízben áztatjuk. Közben a vöröshagymát apró kockákra vágjuk, és a felforrósított étolajon, enyhén sózva, fedő alatt üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk az összevágott gombát, együtt pirítjuk, amíg a gomba levet nem enged. Ekkor hozzáadjuk a kakasherét és együtt pirítjuk, majd kis lángot pároljuk. Hozzáöntjük a főzőtejszínt, sózzuk, borsozzuk és kis lángon, lassan főzzük. Nem kell túl sokáig, max. 15 perc, mert hamar megfő. Eközben a lisztből kevés vízzel habarást készítünk, és az ételt besűrítjük. Még egyet forraljuk és lezárjuk alatta a lángot. Megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel, de csak elkeverjük vele.
Tálaláskor galuskával, és tetejére szór petrezselyemzölddel adjuk az asztalra.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldségleves zabgaluskával » Sörleves habgaluskával » Kakashere leves » Tejszínes-gombás karfiol
» Tejszínes-gombás szósz » Csontleves daragaluskával » Tejszínes-gombás csőtészta » Tejfölöskarfiol galuskával
» Almaleves habgaluskával » Céklaleves túrógaluskával » Meggyleves habgaluskával » Tejszínes-gombás penne
» Gombaleves májgaluskával » Zöldborsóleves galuskával » Zelleres burgonyapüré » Tojással töltött fasírt


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.