| Tejszínes-gombás kakashere galuskával receptEgytálételek Hozzávalók: 0,5 kg (pulyka) kakashere 1 nagyobb fej vöröshagyma 20-25 dkg gomba bors petrezselyemzöld 4 evőkanál étolaj só 2 dl főzőtejszín 4 dkg liszt Köretnek galuska Elkészítés: A megtisztított kakasherét kis ideig hideg vízben áztatjuk. Közben a vöröshagymát apró kockákra vágjuk, és a felforrósított étolajon, enyhén sózva, fedő alatt üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk az összevágott gombát, együtt pirítjuk, amíg a gomba levet nem enged. Ekkor hozzáadjuk a kakasherét és együtt pirítjuk, majd kis lángot pároljuk. Hozzáöntjük a főzőtejszínt, sózzuk, borsozzuk és kis lángon, lassan főzzük. Nem kell túl sokáig, max. 15 perc, mert hamar megfő. Eközben a lisztből kevés vízzel habarást készítünk, és az ételt besűrítjük. Még egyet forraljuk és lezárjuk alatta a lángot. Megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel, de csak elkeverjük vele. Tálaláskor galuskával, és tetejére szór petrezselyemzölddel adjuk az asztalra. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |