Tutireceptek.hu fejléc

Tejszínes krumpli recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1kg borgonya, 1 doboz főzőtejszín, 30 dkg füstölthús, 25 dgk trapista sajt, só, bors, fűszerkömény, 2 gerezd fokhagyma.

Elkészítés:
A borgonyát meghámozzuk, megmossuk, felkockázzuk és egy hőálló tálba tesszük. A füstölthúst megint csak felkockázzuk és rátesszük a krumplira. A tejszínt beletesszük egy tálba, belereszeljük a fokhagymát és belekavarjuk a fűszereket, majdmegsózzuk és ráontjük a krumplira. Kb fél óra alatt letakarva készresütjük. Amikor már majdnem kész van rászórjua reszeltsajtot.

Tanácsok:
Ha egy kis vizet is öntünk alá akkor krémesebb lesz. Cékla vagy savanyú uborka illik hozzá.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: emesecske

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejszínes pálcikás jégkrém » Tejszines-tökmagolajas hal » Tejszínes sárgadinnyeleves » Krumplis sajtgolyó
» Tejszínes csirkeragu leves » Kanári krumpli » Tejszínes sajtos hús » A legfinomabb sültkrumpli
» Krumplis - répás tacsni » Krumplis kenyérlángos » Fõtt krumplikugli » Édes krumplicska
» Bográcsos krumplileves » Sajtkrémes krumplileves » Sült krumplistészta » Csirkés rakott krumpli


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.