| Tejszínes-baconös burgonyaköret receptKöretek Hozzávalók: 5 adag 1 kg burgonya 10 dkg császárszalonna (főtt-füstölt) 2 dl főzőtejszín 7 dkg trappista sajt só ízlés szerint bors ízlés szerint ételízesítő ízlés szerint Elkészítés: A burgonyát meghámozzuk, karikára szeljük. Sós vízben puhára főzzük. Egy hőálló tálat kiolajozunk, belerakjuk a leszűrt burgonyát. 2 ek olajon kiolvasszuk a kockára vágott császárt. Hozzáadjuk a tejszínt, majd a tűzről lehúzva belekeverjük az apró kockára vágott sajtot. Ízlés szerint: só, bors, vegeta. Összekeverjük és az előkészített burgonya tetejére öntjük. Sütőben pirosra sütjük. Tanácsok: sütési hőfok: 180°C sütési mód: alul-felül sütés A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |