| Indiai csirke lencsével receptHúsételek Hozzávalók: 30 dkg lencse 4 kisebb csirkemell filé ½ zacskó tandoori fűszerkeverék 8-10 evőkanál olaj 50 dkg apró csiperkegomba 20 dkg újhagyma 7,5 dl zöldségleves(kockából) 2 dl joghurt só, bors, petrezselyem Elkészítés: A lencsét 3-4 órán át hideg vízben áztatjuk. A megmosott és megtörölgetett csirkemell filét félbevágjuk. A fűszerkeveréket 3 evőkanál olajban elkeverjük, és a páccal a húst alaposan megkenjük. Letakarva kb 1 órát állni hagyjuk. A gombát félbevágjuk, a hagymát felkarikázzuk. Serpenyőben 3 evőkanál olajat felforrósítunk, és a gombát kb 2 perc alatt megpirítjuk. Hozzáadjuk az újhagymát, további 3 percig sütjük, majd kivesszük. A maradék olajat a visszamaradt forró zsiradékba öntjük, és a lecsöpögtetett húst közepes hőfokon kb 2 percig sütjük. Sózzuk, borsozzuk. A levessel felöntjük. Hozzáadjuk a lecsöpögtetett lencsét, majd a gombát és az újhagymát. Fedő alatt 20 percig főzzük. Sóval és borssal utána ízesítjük, végül tányérokra szedjük. A joghurtot simára keverjük, és a húsra kanalazzuk. Petrezselyemmel díszítve tálaljuk. A receptet beküldte: Polli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |