| Sajtkrémes minifánk receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: A tésztához: 2,5 dl víz csipetnyi só 7,5 dkg vaj 15 dkg liszt 3-4 tojás A krémhez: 30 dkg krémsajt 1,5 dl tejföl 5 dkg kockára vágott sonka petrezselyemzöld vagy metélőhagyma só bors köménymag Elkészítés: A tésztához a vizet, a sót és a vajat felforraljuk, és hozzáadjuk a lisztet. Tűzről levéve addig keverjük, míg el nem válik az edény oldalától, közben egyenként hozzákeverjük a tojásokat. Töltsük a masszát csillagvégű nyomózsákba, és kikent sütőlapra egymástól kb. 4 cm-re nyomjunk belőle kb. 40 db halmocskát. Süssük 12 percig 200 fokon. Közben a sütőt ne nyissuk ki. (Hasonló a képviselőfánk tésztához.) A töltelékhez a krémsajtot a tejföllel habosra keverjük. Végül a sonkát, a fűszereket, az aprított zöldfűszernövényeket hozzáadjuk, s megtöltjük vele a félbevágott kis fánkokat. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |