| Tejes szelet leveles tésztából receptSütemények, édességek Hozzávalók: Első tésztaréteg: 2 csomagleveles tészta Második tésztaréteg: 200 g kristálycukor 6 db tojás 400 g reszelt csokoládé 400 g darált dió Krém: 600 ml tej 3 ev. kanál búzafinomliszt 3 ev. kanál kukoricakeményítő 250 g margarin 100 g vaj 250 g porcukor 2 csomag vaníliacukor 1 kv. kanál reszelt citromhéj Elkészítés: A leveles tésztát kicsomagoljuk, mindkét tésztalapot 1-1 felfordított tepsi hátára tesszük és 160 fokon aranyszínűre sütjük. A tojások sárgáját a cukorral habbá verjük, hozzáadjuk a reszelt csokoládét, a darált diót, majd a habbá vert tojásfehérjét. Óvatosan elkeverjük, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsiben 180 fokon 30 percig sütjük. Egy kevés tejben elkeverjük a lisztet és a keményítőt. A maradék tejet egy edényben lángra tesszük, beleszórjuk a vaníliacukrot, majd folyamatos kevergetés mellett lassan hozzáöntjük a lisztes-keményítős tejet. Addig főzzük, míg be nem sűrűsödik, majd levesszük a tűzről és kihűtjük. Egy másik tálban a vajat a margarinnal és a porcukorral habosra verjük (kézi robotgéppel). Apránként hozzáadjuk a lehűlt tejes krémet, majd az egészet krémes állagúra turmixoljuk, végül hozzáadjuk a citromhéjat és elkeverjük. Kezdhetjük a rétegezést: az egyik megsült leveles tésztára rátesszük a krém felét, erre kerül a második a csokoládés tészta, rákanalazzuk a krém másik felét, majd az egészet lefedjük a másik sült leveles tésztával. A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |