Tutireceptek.hu fejléc

Habos-diós szelet recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tészta:
40 dkg liszt
25 dkg margarin
1 sütőpor
4 tojássárgája
20 dkg cukor
kevés tej ( 1/2 dl-nél is kevesebb)

Hab:
4 tojásfehérje
15 dkg cukor
25 dkg dió

Krém:
1 cs vaníliás puding
0,5 l tej
30 dkg vaj
20 dkg cukor

Elkészítés:
A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, a tojásssárgáját kikeverjük a cukorral. Az egészet összegyúrjuk a sütőporral és nagyon kevés tejjel. Másfél órán keresztül hűtőben pihentetjük.

A tojásfehérjékből és cukorból kemény habot verünk. A tésztát három részre osztjuk, kinyújtjuk és egyenként megkenjük a habbal, megszórjuk a durvára vágott dióval és laponként kisütjük.

A krémhez megfőzzük a pudingot. Ha kihült, hozzáadjuk a cukkorral habosra kevert vajkrémet és a kihült lapok közé kenjük.
Hűtőbe tesszük.

Másnap hosszúkás szeletekre vágjuk!

Tanácsok:
ISTENI FINOM!!!


A receptet beküldte: Angel83


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Nápolyi szelet (grillázs) » Csurgói sertésszelet » Zabpehely szelet » Gesztenyés diós szelet
» Flamingó szelet » Figaró ostyaszelet » Eredeti bécsi szelet » Túrós burgonyaszelet
» Tarka papagáj szelet » Parajszelet » Tangó szelet » Titkárnő szelet
» Csokis-banános szelet » Kókuszszelet » Mézes szelet » Karamellás szelet


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.