| Tejes pite meggyel receptSütemények, édességek Hozzávalók: 350 g magozott meggybefőtt fél csipet só 200 ml tejszín 300 ml tej 150 g finomliszt 1 rúd vanília magjai 3 db tojás 90 g porcukor porcukor a tetejére Elkészítés: Egy kb 30 X 24 cm-es tepsit vékonyan kivajazunk vagy kisütőmargarinozunk, kilisztezünk. Beleszórjuk az átmosott, lecsurgatott meggybefőttet. A tojásokat elkezdjük habosítani. Ha már jól kihabosodtak, hozzáadjuk a csipet sót, és a porcukrot két részletben, végül tovább habosítjuk a tojásokat, összesen kb 10 percig. Ha a tojások kihabosodtak, alacsony fordulaton hozzákeverjük a tejet és a tejszínt. Utolsó lépésben a lisztre tesszük a vaníliarúd belsejét, majd a lisztet lassan, kézi habverő segítségével beleforgatjuk a híg masszába. Ügyeljünk, hogy a masszát csomómentesre keverjük el! Ezután a kész masszát rászedjük a tepsiben lévő meggyekre, és előmelegített, 180 C-os sütőben készre sütjük kb 30 perc alatt. Kihűlés után szeleteljük, vékonyan porcukrozzuk. Tanácsok: Jó étvágyat kívánok! Tücsök-Ildykó(1vargaildyko) A receptet beküldte: 1vargaildyko Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |