Tutireceptek.hu fejléc

Lúdláb torta hütős meggyel recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A piskótához

4 db tojás
4 ek cukor (kristály)
3 evőkanál finomliszt
1 ek cukrozatlan kakaópor
1 ek víz (hideg)
1 ek margarin (a forma kikenéséhez)
1 evőkanál finomliszt (a forma kikenéséhez)

A krémhez

4.5 dl tej
1.5 tasak csokoládés pudingpor
6 ek cukor (kristály)
150 g margarin
200 g étcsokoládé

A tetejére

350 g meggy (magozott)
100 g étcsokoládé

Elkészítés:
A tojások sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, felét a cukros sárgájához kanalazzuk. 2 kanál lisztet rászórunk, és óvatosan összekeverjük. Ugyanezt megismételjük a maradék tojáshabbal, a liszttel, a kakaóval és a hideg vízzel.
Az összekevert masszát egy kikent tortaformában 175 °-on 25 perc alatt megsütjük.
A krémhez a pudingport a cukorral elkeverjük, és kemény pudingot készítünk. Amíg meleg, belekeverünk 200 g felolvasztott étcsokoládét. A vajat habosra keverjük, és a kihűlt krémmel jól összedolgozzuk.
A kihűlt tésztára rászórjuk a lecsepegtetett meggyet, betakarjuk a kihűlt krémmel úgy, hogy a tetejét minél egyenletesebbre simítjuk. 1 órára hűtőbe tesszük, majd a tetejét 100 g olvasztott étcsokoládéval bevonjuk.

Tanácsok:
sütési hőfok: 175°C
sütési mód: hőlégkeveréses


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Andi narancstortája » Epres piskótatorta » Tiramisu torta » Pásztortarhonya
» Gyümölcsjoghurtos torta » Kakaós tortaszelet » Édes rizstorta » Diós torta
» (Bécsi) Sacher-torta » Kefir torta » Tejföl torta » Pavlova-torta
» Almatorta » Borított sárgabaracktorta » Márvány torta (paleo) » Túrórudi finom torta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.