| Mákos guba forró meggyel receptSütemények, édességek Hozzávalók: 15 db kifli 25 dkg darált mák 10 dkg porcukor 1 l tej 1 db vanília 30 dkg meggy 3 kanál keményítő 4 kanál cukor 1 tasak vaníliás cukor 1 csipet őrölt fahéj 1 dl vörösbor Elkészítés: A kiflit karikára vágjuk. A vörösbort felforraljuk a cukorral és a fahéjjal. Hozzáadjuk a meggyet és addig főzzük, míg a meggy szétesik. Ekkor keményítővel sűrítjük, és turmixoljuk, egy botmixerrel. A tejet felforraljuk a vaníliával, a porcukrot pedig összekeverjük a darált mákkal. A kiflikarikákat meglocsoljuk a forró tejjel, majd ha megázott, összekeverjük a porcukros, darált mákkal. Tálaláskor, külön kínáljuk a forró meggyet. A receptet beküldte: ronka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |