| Pékkifli (nagyon finom kifli) receptKenyerek, péksütemények Hozzávalók: 2,5 dl tej 500 gramm finomliszt 0,5 dl olaj 1 kávéskanál só 2 evőkanál cukor 2,5 dkg élesztő (vagy egy csomag porélesztő) Elkészítés: Az élesztőt belemorzsoljuk a cukros langyos tejbe, majd felfuttatjuk. A lisztet egy nagy tálba tesszük, hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt, majd a többi hozzávalót és alaposan összedolgozzuk. Ha túl száraz a tészta, akkor egy kis langyos vizet adjunk még hozzá. Dagasztás után letakarjuk és meleg helyen fél órát kelesztjük. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, cipót formázunk belőle és vékonyra nyújtjuk. A kerek lapot 8 cikkre osztjuk. Ha kisebb kifliket szeretnénk, akkor eleve két cipót készítsünk és külön nyújtsuk ki őket, majd osszuk fel 6-8 cikkre. A cikkeket az alapjáról kiindulva feltekerjük, majd kicsit behajtjuk, hogy kifli formákat kapjunk. Vajazott sütőlemezen vagy sütőpapírra helyezzük, megkenjük tojással, szórhatunk rá napraforgómagot, szezámmagot, reszelt sajtot, köménymagot ízlés szerint, majd 180 fokos sütőben barnára sütjük. Nagyon-nagyon finom, nálunk első számú kedvenc lett, minden héten készül. Tanácsok: Ha kenyérsütőben dagasztjuk, akkor a következő sorrendben kell beletenni a gépbe a hozzávalókat: tej cukor, só olaj liszt élesztő A receptet beküldte: mézeszserbó Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |