| Grissini receptKenyerek, péksütemények Hozzávalók: 2.5 dl tej 5 dkg vaj 1 tojás 20 dkg teljes kiörlésű liszt 30 dkg fehér liszt 1 kk cukor vagy méz 1 szárított élesztő 2 ek lenmagpehely 2 ek szezámmag 1 újhagyma apróra vágva Elkészítés: A tésztát géppel vagy kézzel összedolgozom, meleg helyen duplájára kelesztem. Ujjnyi vastag kígyókat sodrok belőle, tepsibe sorakoztatom. Fél órát még kelesztem, majd 220 fokos sütőben 15 perc alatt készre sütöm. Tanácsok: Tuti finom mártogatós, de akár egy pohár kefírrel könnyű vacsora. Eredetileg előételnek kínálták, de jó salátákhoz is. Lehet ízesíteni parmezánnal, oreganoval, köménnyel, rozmaringgal, aszalt paradicsommal, kinek mi van otthon. A receptet beküldte: _kleo_ Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |