| Tavaszi tárkonyos zöldbableves receptLevesek Hozzávalók: 50 dkg zöldbab 1 vöröshagyma 2 babérlevél 1 evőkanál olaj 2 csapott evőkanál liszt 1 kávéskanál pirospaprika 1 evőkanál tárkony 2 dl tejföl só Elkészítés: Megtisztítjuk és 3-4 centis darabokra vágjuk a zöldbabot. Folytonos kevergetés mellett üvegesre pároljuk az olajon az apró kockára vágott vöröshagymát. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a pirospaprikával, és felöntjük kb. 1, 5 liter sós vízzel. Hozzáadjuk a zöldbabot, a babérlevelet és az apróra vágott tárkonyt, majd puhára főzzük. (Ha friss tárkonyt használunk, a felét csak akkor szórjuk a levesbe, amikor a bab már majdnem puha.) Kikeverjük a tejfölt a liszttel, hozzámerünk néhány evőkanálnyit a forró levesből, majd a levesbe öntjük a tejfölös keveréket. Ezután forrástól számítva további 4-5 percig főzzük. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |