| Tavaszi raguleves húsgombóccal. receptLevesek Hozzávalók: Hozzávalók a leveshez: 2 nagyobb szál sárgarépa, 1 nagy szál petrezselyem, 25 dkg zsenge zöldborsó, 1 nagyobb fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 késhegynyi szerecsendió, 3 evőkanál étolaj. Ízlés szerint: só, őrölt fekete bors. A húsgombóchoz: 40 dkg darált sertéshús, 1 közepes szál póréhagyma aprítva, 1 db tojás, 1 evőkanál zsemlemorzsa, 1 csokor apróra vágott petrezselyemzöld Ízlés szerint: só, őrölt fekete bors. A levesbetét: csiga- vagy reszelt tészta. Elkészítés: A hozzávalókkal jól összedolgozott masszát készítünk. A húst összedolgozzuk a felvert tojással, a zsemlemorzsával, a fűszerekkel és ízlés szerinti mennyiségű apróra vágott zöldpetrezselyemmel is. A kész masszából vizes kézzel kisebb gombócokat formázunk, és a belerakjuk a forrásban lévő vízbe. A keletkező habot leszedjük, hogy a leves tiszta legyen. Felszeleteljük a sárgarépát és a petrezselymet, majd 3 evőkanál olajon kissé átpároljuk, átpirítjuk és az olajjal együtt a leveshez adjuk. Beletesszük egészben a vöröshagymát, a fokhagymát,a zsenge zöldborsót és ízlés szerint fűszerezzük. Ha minden megpuhult, a vöröshagymát kivesszük, a levest gazdagon megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel. Levesbetétként csiga vagy reszelt tésztát teszünk bele. Ha bográcsban készül, akkor először a levesbetétet főzzük ki enyhén sós vízben, majd következik a leves. A végén belerakva csak átforrósítjuk és tálaljuk. Elkészítési idő: 120 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |