Tutireceptek.hu fejléc

Barackleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
fél kg sárgabarack,
2 dl fehérbor,
2 kanál zsemlemorzsa,
10 dkg cukor,
1 egész tojás,
1 dl tejföl.

Elkészítés:
A barack felét meghámozzuk, szeletekre vágjuk, a borban puhára pároljuk, másfél liter vízzel felforraljuk, belefőzzük a zsemlemorzsát, a barack másik felét és áttörjük. Ráöntjük a borban párolt barackra, hozzáadjuk a cukrot és felforraljuk. Egy tálban az egész tojást a tejföllel jól elhabarjuk és a levest kanalanként, folytonos keverés mellett hozzáöntjük. Melegen vagy hidegen tálaljuk.

Elkészítési idő: 35 perc

A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sárgabarackleves » Málnás barackleves » Tejszines őszibarackleves » Pezsgős őszibarackleves
» Tejfölös ôszibarackleves » Hideg sárgabarackleves » Hideg barackleves » Tejszínes sütőtök leves
» Tuti paradicsomleves » Paleo grízgombóc leves » Erdélyi csirke raguleves » Csirkejava leves
» Arab leves » Málnás-zabpelyhes süti » Kolozsvári gulyás » Pászkagombóc


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.