Tutireceptek.hu fejléc

Tarhonya recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
60 dkg tarhonya,
10 dkg zsír,
5 dkg vöröshagyma,
5 gramm fűszerpaprika,
javasolt folyadékmennyiség 1,2 l,
ízlés szerint só.

Elkészítés:
A tarhonya súlyához viszonyítva kétszeres mennyiségű sós vizet forralunk.
A tarhonyát zsíron aranysárgára pirítjuk.
Egy kevés finomra vágott hagymát adunk hozzá. Ezzel is megpirítjuk.
Lehúzzuk a tűzhelyről, és fűszerpaprikát adunk hozzá.
Gyorsan elkeverjük, majd felöntjük a sós, forrásban levő vízzel.
Felforraljuk , fedővel lefedjük.
A forró sütőbe helyezzük, és készre pároljuk. Miután a tarhonyát kiemeltük a sütőből, pecsenyevillával fölkeverjük.
A tarhonya készíthető vöröshagyma és fűszerpaprika nélkül is.
A tarhonyát lefedve vízfürdőben tartjuk melegen tálalásig.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tarhonya kuktában » Magyaros rakott tarhonya » Lecsós tarhonya (vegan) » Gombás tarhonya
» Tavaszi tarhonyás hús » Lecsós malac tarhonyával » Tarhonya krémleves » Szögedi tarhonyáskrumpli
» Tarhonyás-krumpli » Húsos-zöldséges tarhonya » Rakott tarhonya » Pásztor tarhonya
» Tarhonya leves » Lecsós,virslis tarhonya » Tarhonya olaszosan » Tarhonyás borsós csirkemáj


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.