| Talján palacsinta csőben sütve receptTésztafélék Hozzávalók: 3 főre 3 vastag sós palacsinta 25 dkg darált hús 1 zsenge cukkini (~30 dkg) 10 dkg gomba 1/2 hagyma 1 gerezd fokhagyma 1 ek olívaolaj só bors 1 tk oregánó 1/2 tk majoranna 1/2 tk kakukkfű 1 tk rozmaring tejföl reszelt sajt Elkészítés: 1.Először is bekeverjük a palacsintatésztát, s a hűtőbe tesszük. 2.A cukkinit meghámozzuk és 1 centis kis kockákra vágjuk, a gombát és a fokhagymát vékonyan szeleteljük, a hagymát felaprózzuk. 3.Felforrósítjuk az olajat, s a hagymát pár perc alatt megdinszteljük rajta. 4.Rádobjuk a húst, megsózzuk, s néhány percig, míg kicsit megpirul a hagymával együtt kevergetjük. 5.Ekkor hozzáadjuk a cukkinit, a gombát és a fokhagymát, s lefedve, saját levükben kb. 20 percig (míg minden megpuhul) pároljuk őket. Ha a levük elfőne, vízzel pótoljuk. 6.Közben fűszerezzük sóval, borssal, s a szárított zöldfűszerekkel. 7.Ezalatt kis olajon megsütjük a palacsintákat. Inkább vastagok legyenek, mint vékonyak. 8.Mikor elkészült a töltelék, 3 palacsintát telerakunk vele, s a záródással lefelé tűzálló tálba sorakoztatjuk őket. 9.Tetejüket ízléstől függően megkenjük / leöntjük tejföllel, megszórjuk reszelt sajttal, s előmelegített sütőben 10 perc alatt összesütjük a lakomát. A receptet beküldte: Bévi48 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |