| Jemeni palacsinta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 7 g szárított élesztő 1 teáskanál méz 2 evőkanál víz 4,5 dl tej 2 tojás 35 dkg finomliszt csipetnyi só 5 dkg vaj Feltét: méz eper banán Elkészítés: Az élesztőt egy kisebb tálba szórom, elkeverem a mézzel és a vízzel, majd meleg helyre teszem, és hagyom 20 percet pihenni. Ezután felütöm a tojásokat, habosra keverem a tejjel, majd hozzáadom a felfutott élesztőt, egy csipetnyi sót, és apránként beledolgozom a lisztet. Háromnegyed órát hagyom pihenni. Egy nagyobb serpenyőben kis vajat olvasztok, majd egy nagyobb merőkanálnyi tésztát elterítek a serpenyőben és közepes lángon 4-5 perc alatt átsütöm. Nem forgatom, ügyelek rá, hogy ne legyen túl nagy a láng, mert akkor megég a feneke, mielőtt átsülne a teteje. A kész palacsintát tányérra csúsztatom, egy teáskanálnyi mézzel megkenem és karikára szelt banánnal, valamint nyolcadra szelt eperrel borítva kínálom. A receptet beküldte: andi6020 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |