Tutireceptek.hu fejléc

Szűzpecsenye mustáros-fűszeres bundában recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 adaghoz:
2 sertésszűzpecsenye (egyenként kb.40 dkg)
1/2 csokor petrezselyem
1 csokor bazsalikom
néhány ág tárkony és majoránna
1/2 citrom
1 ek dijoni mustár
1 tojás
2 ek. zsemlemorzsa

őrölt fehér bors

Elkészítés:
A fűszerek leveleit apróra vágjuk. Fél citrom héját lereszeljük.A fűszereket a mustárral, a citromhéjjal a tojással és a zsemlemorzsával összekeverjük, sóval, borssal ízesítjük. A húst körös-körül a keverékkel bedörzsöljük,és kizsírozott tűzálló tálra fektetjük. Sütőben kb. 20 percig sütjük, közben egyszer megfordítjuk. A sütőt elzárva még 10 percig pihentetjük benne a húst, majd kivesszük és felszeleteljük. Paradicsomos-kukoricás körettel tálaljuk.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: Kicsivuk


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirke sajtbundában » Almakarikák bundában » Alma fahéjas bundában » Rakott szűzpecsenye
» Húscsíkok magos bundában » Csirkemell pehelybundában » Cukkini bundában » Virsli bundában
» Zöldborsós szűzpecsenye » Akácvirág bundában » Cseréptálas szűzpecsenye » Csirke mandulás bundában
» Vargányás szűzpecsenye » Beregi szűzpecsenye » Sajtos szűzpecsenye. » Mustáros hús bundában


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.