| Szűzpecsenye mustáros-fűszeres bundában receptHúsételek Hozzávalók: 4 adaghoz: 2 sertésszűzpecsenye (egyenként kb.40 dkg) 1/2 csokor petrezselyem 1 csokor bazsalikom néhány ág tárkony és majoránna 1/2 citrom 1 ek dijoni mustár 1 tojás 2 ek. zsemlemorzsa só őrölt fehér bors Elkészítés: A fűszerek leveleit apróra vágjuk. Fél citrom héját lereszeljük.A fűszereket a mustárral, a citromhéjjal a tojással és a zsemlemorzsával összekeverjük, sóval, borssal ízesítjük. A húst körös-körül a keverékkel bedörzsöljük,és kizsírozott tűzálló tálra fektetjük. Sütőben kb. 20 percig sütjük, közben egyszer megfordítjuk. A sütőt elzárva még 10 percig pihentetjük benne a húst, majd kivesszük és felszeleteljük. Paradicsomos-kukoricás körettel tálaljuk. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: Kicsivuk Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |