| Karamellás almatorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 20dkg finomliszt,10dkg hideg vaj,5dkg porcukor,1csipetnyi só,1ek ecet,1 tojás. Töltelék 75dkg savanykás alma,1 citrom,2dkg vaj,10dkg cukor,2ek almalé. Elkészítés: A liszhez hozzáadjuk a darabokra vágott vajat,a cukrot, ecetet,és a felvert tojást,összegyúrjuk,majd folpackba csomagolva 30 percig pihentetjük.Az almát meghámozzuk és negyedeljük,majd a negyedeket cikkekre vágjuk.A sütőt 200 fokra előmelegítjük.Atésztát átgyúrjuk,és kerek lappá nyújtjuk.Formába fektetjük,villával megszurkáljuk.Az almát beleterítjük és vajdarabkákat morzsolunk rá,és 20 percig sütjük.(gáz 3-4.fokozat).Közben a cukrot lábasban kis lángon kevergetve felolvasztjuk,az almalevet beleöntjük és tovább kevergetve karamellás álagúra főzzük.A tortát a sütőből kivesszük.A sütő hőmérsékletét 250 fokra vesszük(gáz 6.fokozat).A karamellát a tortára öntjük és még 8 percig sütjük.Díszíthetjük cukorszálakkal. Tanácsok: A cukorszálakhoz 20dkg cukrotn5ek vízben felforralunk,kis lángon kevergetve addig főzzük.amíg a szirup egyenletesen meg nem barnult.Akkor jó ha hideg vízbe csepegtetve megdermed,de formázható.A lábost félrehúzzuk,hogy a szirup enyhén besűrűsödjön,és villával vékony szálakat húzunk a torta tetejére,ezt addig ismételjük amíg el nem fogy a szirup. Elkészítési idő: 55 perc Kalóriatartalom: 230 kcal Szénhidráttartalom: 33 gramm Zsírtartalom: 9 gramm A receptet beküldte: maricza Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |