Tutireceptek.hu fejléc

Aranyszínű almatorta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
3 tojás

6 evőkanál víz

3 evőkanál olaj

1 sütőpor

25 dkg finomliszt

20 dkg cukor



+ 85 dkg alma

cukor

margarin

Elkészítés:
Az almát meghámozod, kockára vágod. A tortasütőt kikened margarinnal, és 1 marék cukorral meghinted, beleszórod a kockára vágott almát. Erre teszel néhány kiskanál margarint, s megszórod kevés cukorral. Lerben addig sütöd, amíg szép aranyszínű lesz. Míg sül az alma, megcsinálod a piskótatésztát: szétválasztod a tojás fehérjét a sárgájától, 2 külön edénybe. Mindkét edénybe teszel 3 evőkanál vizet. Felvered a tojássárgákat a 20 dkg cukorral, hozzáadod a 3 evőkanál olajat, elkevered, hozzáadod a lisztet és a sütőport (a sütőport kis citromlével futtatod fel), elkevered. Hozzáadod a kemény habbá vert tojásfehérjéket és óvatosan belekavarod, hogy ne törjön össze a hab. Ráöntöd ezt a masszát a sült almára és visszateszed a lerbe. 20-25 percet kell süljon, az első 15 perc után nyithatod ki, hogy meglesd (ha hamarabb kinyitod összeesik a piskóta).


A receptet beküldte: Gvivike


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyorsan kész almatorta » Karamellás almatorta » Almatorta borkrémmel » Almatorta (karamelles)
» Almatorta sütés nélkül » Krémes almatorta » Angol almatorta » Boros almatorta
» Kókuszos almatorta » Omlós almatorta » Amerikai almatorta » Almatorta zamatos öntettel
» Kanadai almatorta » Almatorta » Karamelles almatorta » Dán almatorta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.