| Színes diósaláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 15 dkg dió 3 piros retek 1 kis fej hagyma 1 kis fej radiccio saláta 1 kis fej jégsaláta Az öntethez 5 evőkanál olívaolaj 3 evőkanál citromlé 1 kávéskanál cukor Elkészítés: A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A diót tepsibe tesszük, szétterítjük, és gyakran kevergetve kb. 6-8 percig pirítjuk. Tányérra borítjuk, kihűtjük. A retket megmossuk, karikára szeleteljük. A hagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A salátákat levelekre szétszedjük, jól megmossuk, leszárítjuk, és falatnyi darabokra tépkedjük. Az öntet hozzávalóit tálkába tesszük, megszórjuk borssal, megsózzuk, és habverővel jól összekeverjük. Nagy, mély salátás tálba tesszük a salátákat, a retket, a hagymát, a diót, és összekeverjük. A salátát az öntettel csak a tálalás pillanatában öntözzük meg. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |