| Szilvásgombóc receptTésztafélék Hozzávalók: 1 kg burgonya 120 g liszt 30 g gríz só 1 tojás 24 szilva 24 kockacukor 100 g vaj zsemlemorzsa fahéj cukor mák Elkészítés: Meghámozzuk a burgonyát, puhára főzzük, átpasszírozzuk, majd hagyjuk kihűlni. Hozzáadjuk a lisztet, a grízt, a tojást, egy csipet sóval ízesítjük. A tésztából egy pohár segítségével 24 darab kb. 4 cm vastag és 10 cm átmmérőjű kört szaggatunk ki. Mindegyik közepére egy-egy magozott szilvát - közepén egy kockacukorral - tegyünk, majd formáljunk gombócot. Forrásban lévő sós vízben kb. 5 percig addig főzzük a gombócokat, amíg a víz tetejére feljönnek. A zsemlemorzsát pirítsuk meg vajon, forgassuk meg benne a gombócokat. Végezetül szórjuk meg fahéjas cukorral, vagy mákkal. Forrón kínáljuk. A receptet beküldte: ninuka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |