Tutireceptek.hu fejléc

Szilvásgombóc recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
1 kg burgonya
120 g liszt
30 g gríz

1 tojás
24 szilva
24 kockacukor
100 g vaj
zsemlemorzsa
fahéj
cukor
mák

Elkészítés:
Meghámozzuk a burgonyát, puhára főzzük, átpasszírozzuk, majd hagyjuk kihűlni. Hozzáadjuk a lisztet, a grízt, a tojást, egy csipet sóval ízesítjük.
A tésztából egy pohár segítségével 24 darab kb. 4 cm vastag és 10 cm átmmérőjű kört szaggatunk ki. Mindegyik közepére egy-egy magozott szilvát - közepén egy kockacukorral - tegyünk, majd formáljunk gombócot.
Forrásban lévő sós vízben kb. 5 percig addig főzzük a gombócokat, amíg a víz tetejére feljönnek.
A zsemlemorzsát pirítsuk meg vajon, forgassuk meg benne a gombócokat.
Végezetül szórjuk meg fahéjas cukorral, vagy mákkal.
Forrón kínáljuk.


A receptet beküldte: ninuka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mákos szilvásgombóc » Szivárványos szilvásgombóc » Gyors szilvásgombóc » Bácskai füstölt spagetti
» Császárné pogácsája » Lángos Ibitől » Mindentbele tészta » Zöldséges tészta wokban
» Kolbászos penne » Veronai Húsgombóc » Csőbensült rakott tészta » Spenótos-tonhalas spagetti
» Milánói rakott galuska » Spagettitorta » Káposztás tekercs » Sonkás-fokhagymás tészta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.