Tutireceptek.hu fejléc

Szilvalekvár főzése (nem ég le) recept

Kategória:


Hozzávalók:
10 kg kimagozott besztercei szilva, jó érett, ráncos
1 dl 20 %-os ecet

Elkészítés:
Ép zománcú edénybe beleöntjük az ecetet, majd körbekenjük vele, hogy az edény falára is kerüljön.
Beleöntjük a szilvát és kis lángon 8-10 órát főzzük, keverés nélkül!!
Akkor jó, ha a felére esett össze ez idő alatt.
Ekkor még 45 percet főzzük, kevergetve, majd köcsögökbe rakjuk, meleg sütőben hagyjuk kihűlni és akkor kötjük le.

NEM ÉG LE!


A receptet beküldte: Rozália

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szilvalekváros kalács » Szilvalekváros sütemény » Szilvalekvár sütőben » Szilvalekvár cukor nélkül
» Szilvalekváros gőzgombóc » Szilvalekváros papucsok » A sonka főzése húsvétra » Szilvalekváros barátfüle
» Szilvalekvár sütőben sütve » Szilvalekváros kelt gombóc » Szilvalekvár » Lilahagyma lekvár
» Zöld paradicsomos lekvár » Rebarbara kompót » Birsalmasajt » Almás rózsalekvár


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.