| Mákos-szezámos sósrúd receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 40 dkg finomliszt 40 dkg rétesliszt 1 csomag sütőpor 50 dkg sütőmargarin 2 tojás 5 dkg reszelt sajt 8 dkg mák só tejföl a szóráshoz szezámmag Elkészítés: A kétféle lisztet elkeverjük, elmorzsoljuk a margarinnal. Ezután hozáadjuk a sütőport, 2 tojássárgáját, a sajtot, a mákot, ízlés szerint sót. Annyi tejföllel összegyúrjuk, hogy közepesen lágy tésztát kapjunk. Ha a tészta elválik az edény falától és a kezünktől, akkor kész. Lisztezett deszkán fél cm vastagságúra nyújtjuk, megkenjük a tojásfehérjével, megszórjuk szezámmaggal, derelyevágóval rudakat vágunk. Zsírozott tepsibe helyezzük, és 180 fokos előmelegített sütőben készre sütjük. Tanácsok: Szezámmag helyett reszelt sajtot is tehetünk a tetejére, úgy is nagyon finom. Kipróbáltam. Ezt a receptet ajánlom azoknak, akik csinálják a 90 napos diétát, mert nagyon megfelel a szénhidrát napra. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |