| Szezámos-mézes csirkefalatok pirított tésztával receptHúsételek Hozzávalók: 1 csirkemell csíkokra vágva A páchoz: őrölt fehérbors (én ötfűszer-keveréket használtam helyette) só cukor 1 evőkanál fehérbor 1 evőkanál szezámolaj A bundához: 1/2 csésze liszt 1/4 csésze keményítő csapott teáskanál sütőpor 1 felvert tojás 2 evőkanál olaj 2/3 csésze víz kevés só A mézes mázhoz: 1/8 csésze méz 1/4 csésze cukor 1/8 csésze ketchup 1 evőkanál fehérborecet A pirított tésztához: 1-2 evőkanál sötét szójaszósz 1 kávéskanál chiliszósz 1 kávéskanál kristálycukor 1 kávéskanál borecet 1/2 kávéskanál só 1/2 kávéskanál kukoricakeményítő 6-7 evőkanál langyos víz Elkészítés: A csirkecsíkokat bepácoljuk, néhány órára hűtőbe tesszük. A bunda alapanyagaiból sűrű palacsintatésztát készítünk, a csirkedarabokat megmártjuk benne, majd wokban bő olajban kisütjük. Utána a mézes mázhoz összemelegítjük a hozzávalókat, és beleforgatjuk a kisült, lecsepegtetett húst, megszórjuk szezámmaggal. A pirított tésztához spagettit vagy kínai tojásos tésztát főzünk, leszűrjük, wokba öntjük, majd a többi hozzávalóval ízesítjük, és kicsit átsütjük. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |