| Szedres gyümölcskocka receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 7 tojás 7 evőkanál cukor 7 evőkanál liszt 1 sütőpor A krémhez: 2 eperízű pudingpor 1 l tej Szeder 30 dkg cukor 3 vaníliaízű pudingpor 7 dl szénsavas narancsos üdítő Elkészítés: A tésztához a tojássárgáját kikeverjük 6 evőkanál cukorral. A tojásfehérjét a maradék 1 evőkanál cukorral habosra keverjük. A sütőport elkeverjük a liszttel, majd az egészet óvatosan összevegyítjük, és kizsírozott, lisztezett tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben, közepes lángon szép pirosra sütjük. Míg hűl, 2 eperízű pudingporból és 1 liter tejből sűrű krémet főzünk. Ha kihűlt, rákenjük a piskótára. Utána tetszés szerint gyümölcsöt rakunk rá, most szedret. Ezután 3 vaníliaízű pudingport 30 dkg cukorral elvegyítünk, és 7 dl szénszavas narancsos üdítővel apránként simára keverünk. Feltesszük főni, és állandóan keverve hagyjuk sűrűre összeállni, majd még melegen rásimítjuk a gyümölcsre. Dermedésig várunk, aztán tejszínhabbal, mentalevéllel díszítve szeleteljük. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |