| Szedres tiramisu receptSütemények, édességek Hozzávalók: 200 gr piskotatallér 250 gr mascarpone 250 gr félzsíros túró 300 gr fekete szeder 1 csg vaniliás cukor 1 kanál cukor másfél dl ribizli vagy szederlikőr méz Elkészítés: Krém: a mascarponét, a túrót és a két féle cukrot keverjük el egy üvegtálban, majd ízesítsük fél deci likörrel és jól keverjük el.(ettől enyhén bíbor szinű lesz) Rétegezés: Mély üveg vagy műanyag tálkának az aljára tegyünk egy sor piskótatallért egymás mellé, de lehet kicsit egymásra is. Csepegtessük le mindegyiket a likörrel. Erre aztán símítsunk el egy réteg krémet. Erre tegyünk egy sor hideg fekete szedret, amelyet lecsepegtetünk mézzel. Erre egy sor piskótatallér, lecsepegtetve likörrel. Erre símítunk ismételten egy réteg krémet. A tetejét hibátlan szemű fekete szederrel díszítjük. 1-2 órára hűtőbe tesszük. Tanácsok: - a szedret előző nap szedjük le, lemosva csuma nélkül tegyük 1 éjszakára hűtőbe. - ha több likört teszel bele, erősebb lesz a szine és ízesesebb - a mézpergető ajánlott, mert nem kell sok a szederre. - ez kb 3 adag 300 gr tálka de érdemes rögtön a kétszeresével kezdeni... mert nagyon finom! Gyerekeknek csak kostolót szabad adni, mert a likör Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: Rzsók Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |