| Szalontüdő receptHúsételek Hozzávalók: 60 dkg türő, 60 dkg szív kis fej vöröshagyma, 3-4 szem egész bors, babérlevél, só, 5 dkg étolaj, 5 dkg liszt, cukor, tejföl, fokhagyma, 2 dkg ecetes uborka, 5-6 szem kapribogyó, 1 gerezd citrom, fűszerpaprika, 3 dkg mustár, törött bors, ecet Elkészítés: A tüdőt és a szívet megmosom, vöröshagymával, egész borssal, babérlevéllel és sóval ízesített vízben puhára főzöm. Kiveszem a léből, kihűtöm, majd metéltre összevágom. A levet később felhasználom. Cukorral pirított barna rántást készítek (a barnásra pirított rántásba beleteszem a cukrot és egy kicsit karamellizálom) és ehhez hozzáadom a finomra vágott vöröshagymát, zúzott fokhagymát, babérlevelet, hámozott-reszelt ecetes uborkát, kapribogyót, citromhéjat, majd az egészet rövid ideig együtt pirítom és végül őrölt paprikát adok hozzá. Felengedem a tüdő főzőlevével és felforralom. Ezután beleteszem az összevágott tüdőt, szívet. Mustárral, citromlével, sóval, borssal ízesítve készre főzöm, ecettel ízesítem. Tejföllel meglocsolva, forrón tálalom, köretként zsemlegombócot adok hozzá. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |