| Szalonnás, zöldborsós szarvacskatészta receptTésztafélék Hozzávalók: 30dkg kolozsvári szalonna,30dkg zöldborsó.30dkg szarvacskatészta,1 nagy fej hagyma,1 csipet oregano,1,5dl tejszín,1-2dl marhahúsleves,só,bors ízlés szerint,1evőkanál liszt,reszelt parmezán sajt,petrezselyem meghinteni,2gerezd fokhagyma Elkészítés: A szalonnát egy serpenyőben kiolvasztjuk és aranysárgára pirítjuk,hozzáadjuk a hagymát és együtt pirítjuk vele.Ezután meghintjük liszttel és az egészet rövid ideig pirítjuk.Egy csipetnyi oreganoval és fokhagymával ízesítjük végül felöntjük a marhahúslevessel.Addig főzzük ezt a mártást, míg jól besűrűsödik, hozzáadjuk a tésztát és borsót,sóval és borssal fűszerezzük,belekeverjük a tejszínt és az egészet 10 percig kis lángon a tűzön hagyjuk. Tanácsok: Tejszín helyett olcsóbb a tejföl,marhahúslevest leveskockából is készíthetünk. A tésztát előre meg kell főzni. Elkészítési idő: 45 perc A receptet beküldte: Tundibundy Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |