Tutireceptek.hu fejléc

Szalonnás, zöldborsós szarvacskatészta recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
30dkg kolozsvári szalonna,30dkg zöldborsó.30dkg szarvacskatészta,1 nagy fej hagyma,1 csipet oregano,1,5dl tejszín,1-2dl marhahúsleves,só,bors ízlés szerint,1evőkanál liszt,reszelt parmezán sajt,petrezselyem meghinteni,2gerezd fokhagyma

Elkészítés:
A szalonnát egy serpenyőben kiolvasztjuk és aranysárgára pirítjuk,hozzáadjuk a hagymát és együtt pirítjuk vele.Ezután meghintjük liszttel és az egészet rövid ideig pirítjuk.Egy csipetnyi oreganoval és fokhagymával ízesítjük végül felöntjük a marhahúslevessel.Addig főzzük ezt a mártást, míg jól besűrűsödik, hozzáadjuk a tésztát és borsót,sóval és borssal fűszerezzük,belekeverjük a tejszínt és az egészet 10 percig kis lángon a tűzön hagyjuk.

Tanácsok:
Tejszín helyett olcsóbb a tejföl,marhahúslevest leveskockából is készíthetünk. A tésztát előre meg kell főzni.

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: Tundibundy


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldborsós sertéstokány » Szalonnás lencse » Szalonnás-pórés spagetti » Zöldborsós pulykamell ragu
» Zöldborsós csirkemell » Zöldborsós csirkecsíkok » Baconszalonnás spagetti » Fűszeres, zöldborsós rizs
» Szalonnás sajtleves » Szalonnás rakott pogácsa » Szalonnás Zöldborsófőzelék » Tiroli szalonnás gombóc
» Szalonnás zeller » Zöldborsós szűzpecsenye » Zöldborsós tojás » Almás-szalonnás pecsenye


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.