| Szalonnás zsemlegombóc receptTésztafélék Hozzávalók: 10 dkg füstölt szalonna 2 db szikkadt zsemle 1 fej vöröshagyma 1 kávéskanál fűszerkeverék 2 gerezd préselt fokhagyma 1 csokor zöldpetrezselyem 1 késhegynyi őrölt bors 1 tojás 1/2 sütőpor finomliszt 2 evőkanál étolaj (4 evőkanál tejföl) Elkészítés: A szalonnát kis kockákra vágva zsemleszínűre sütjük, a hagymát szintén kis kockákra vágva hozzáadjuk, megdinszteljük, majd átpirítjuk benne a felkockázott zsemlét, megszórjuk a fűszerkeverékkel borssal, apróra vágott zöldpetrezselyemmel. Mikor langyosra hűlt, elkeverjük a tojással, 2 dl vízzel, sütőporral és annyi liszttel, amennyitől a galuskatészta-állagú masszát kapunk. Ebből a masszából vizes kézzel gombócokat formálunk és lobogó forró sós vízben kifőzzük. Egy jénai tálban felmelegítjük az olajat és átforgatjuk rajta a kifőtt gombócokat. Mártásokhoz, vagy tejföllel meglocsolva - önálló fogásként - tálalhatjuk. A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |