Tutireceptek.hu fejléc

Szalonnás zsemlegombóc recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
10 dkg füstölt szalonna
2 db szikkadt zsemle
1 fej vöröshagyma
1 kávéskanál fűszerkeverék
2 gerezd préselt fokhagyma
1 csokor zöldpetrezselyem
1 késhegynyi őrölt bors
1 tojás
1/2 sütőpor
finomliszt
2 evőkanál étolaj
(4 evőkanál tejföl)

Elkészítés:
A szalonnát kis kockákra vágva zsemleszínűre sütjük, a hagymát szintén kis kockákra vágva hozzáadjuk, megdinszteljük, majd átpirítjuk benne a felkockázott zsemlét, megszórjuk a fűszerkeverékkel borssal, apróra vágott zöldpetrezselyemmel.
Mikor langyosra hűlt, elkeverjük a tojással, 2 dl vízzel, sütőporral és annyi liszttel, amennyitől a galuskatészta-állagú masszát kapunk.
Ebből a masszából vizes kézzel gombócokat formálunk és lobogó forró sós vízben kifőzzük.
Egy jénai tálban felmelegítjük az olajat és átforgatjuk rajta a kifőtt gombócokat. Mártásokhoz, vagy tejföllel meglocsolva - önálló fogásként - tálalhatjuk.


A receptet beküldte: Bártfai Andrea


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Szalonnás burgonyafőzelék » Baconszalonnás spagetti » Tarhonyás-szalonnás lecsó » Szalonnás-tojásos pite
» Szalonnás burgonyasaláta » Baconszalonnás csirkemell » Szalonnás aszalt szilva » Póréhagymás szalonnás pite
» Zsemlegombóc » Tiroli szalonnás gombóc » Szalonnás masnik » Almás-szalonnás pecsenye
» Szalonnás sütőtökleves » Zsemlegombóc vadashoz » Szalonnás rakott pogácsa » Sonkás zsemlegomboc


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.