| Szalámis gombóckák, uborkás-babos saláta receptEgytálételek Hozzávalók: (4 személyre) maradék füstölt szalámi (kb. 10 dkg) 10-15 dkg darált hús vöröshagyma bors só zsemlemorzsa tojás Körethez: l doboz vörös babkonzerv 1 fej vöröshagyma 1 db uborka 1-2 ek. balzsamecet só bors Elkészítés: A szalámit aprítóban összeaprítjuk és a darált húshoz keverjük. Adunk hozzá egy kevés reszelt vöröshagymát, borsot, 1 tojást, kevés zsemlemorzsát, ha szükséges, sózzuk. (Tehetünk bele apróra vágott petrezselyemzöldet is.) Diónyi gombócokat formálunk belőle és kevés olajon megrázogatva/megforgatva minden oldalát pirosra sütjük. A babsalátához leszűrjük a babot. Vékonyra szeletelünk egy kis fej vöröshagymát, majd az almareszelőn lereszelünk egy uborkát. Sózzuk, borsozzuk, majd egy ek. balzsamecetet szórunk rá. Összekeverjük, kissé állni hagyjuk. Tehetünk bele kakukkfüvet és koriandert is. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |