| Császársaláta receptSaláták, öntetek Hozzávalók: Hozzávalók: # A salátához: # 1-1 különböző színű, kisebb fej saláta, # 1 evőkanál cukor, # 4 főtt burgonya, # 2 evőkanál olaj, # 4 evőkanál tisztított mandula, # 3 evőkanál tisztított napraforgómag, # 4-5 evőkanál mazsola, # 2 kiskanál currypor, # 1 érett papaya (idényben fél sárgadinnye is lehet), # 25 dkg csiperkegomba, # 2 citrom leve (grépfrút vagy narancs is lehet), # 1 szép csomó újhagyma, # 40 dkg pulykasonka (lehet főtt vagy sült pulyka- vagy csirkehús is) # Az öntethez: # 4 evőkanál fehérborecet, # 1 evőkanál méz, # 1 mokkáskanál csípős mustár, # 1 mokkáskanál só, # fél mokkáskanál őrölt bors, # 6 evőkanál olívaolaj Elkészítés: . Az összes hozzávalót előkészítjük. A salátát leveleire bontjuk, megmossuk, jól lecsöpögtetjük. Felét egy nagy salátástál oldalára rakjuk, a cukorral megszórjuk (a maradék salátát másnapra eltesszük). 2. A főtt burgonyát meghámozzuk, kisujjnyi hasábokra vágjuk, majd az olajon körös-körül aranybarnára sütjük és papírszalvétára szedve lecsöpögtetjük. 3. A mandulát meg a napraforgómagot forró teflonserpenyőben színesre pirítjuk, közben a mazsolát is beleszórjuk. A curryporral fűszerezzük, további 1-2 percig pirítjuk. A papayát félbevágva kimagozzuk, meghámozzuk, húsát formás kis cikkekre szeljük. A gombát alaposan megtisztítjuk - ebben az esetben az a legjobb, ha vékony hártyáját lefejtjük, a szemeket megmossuk, leszárogatjuk -, majd cikkekre vágjuk és citromlével meglocsoljuk, nehogy megbarnuljon. Az újhagymát megtisztítjuk, zöldjével együtt vékonyan fölszeleteljük, a pulykasonkát a burgonyához hasonló hasábokra vágjuk. Mindezeket a salátástálba szórjuk. A borecetben a mézet, a mustárt meg a sót kevergetve feloldjuk, megborsozzuk, majd cseppenként az olajat is hozzáadjuk. Óvatos mozdulatokkal az előkészített hozzávalókat beleforgatjuk. Pirítós illik hozzá. Elkészítési idő: 35 perc A receptet beküldte: rohangya Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |