| Szalagos Fánk 15db receptSütemények, édességek Hozzávalók: 50 dkg finomliszt 6 dkg vaj 5 tojás sárgája 2dl tej 2ek cukor 1 élesztő Elkészítés: Az élesztőt felfuttatod és összekevered a többi hozzávalóval. Azért ha van dagasztógéped érdemes kidagasztani 1 kicsit. 1 órát meleg helyen keleszted, aztán újra kidagasztod, még 1 órát keleszted. Újnyi vastagra kinyújtod és egy nagy pohárral kiszaggatod. 25 percet keleszted. 2 újnyi olajat melegítesz és a fánkokat fejjel lefele belerakod. Fedő alatt barnára sütöd közepes lángon majd a másik oldalát feldő nélkül. Tanácsok: Szinte elronthatatlan, szép nagyok lesznek, kiadós és biztos nem szárad Rád:) Jó fánkot nem nagy kunszt készíteni, a titok a receptben rejlik. Én sokat kipróbáltam már, de nekem eddig ez volta a favorit! Elkészítési idő: 120 perc A receptet beküldte: Kátya99 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |