| Szalagos fánk 2. receptSütemények, édességek Hozzávalók: 50 dkg liszt 2 dl tej 4 dkg élesztő 5 dkg porcukor 6 dkg olvasztott vaj 5 db tojás sárgája 2 evk rum Elkészítés: Az élesztőt a meleg (nem forró!) cukros tejben felfuttatom. A hozzávalókat a kenyérsütő tartályába rakom és a géppel kidolgoztatom. 30 percig kelesztem, majd kicsit lisztes deszkán kézzel kinyújtom és fánkszúróval kiszaggatom. 10 percig pihentetem, közben az olajat felforrósítom, a fánkok közepébe lyukat nyomok és a lyukkal lefelé teszem bele az olajba. Lefedve világosra sütöm, majd leveszem a fedőt, megfordítom és fedő nélkül megsütöm a másik felét is. Porcukorral és házi baracklekvárral tálalom. A receptet beküldte: Pné Veronika Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |