| Szalagosfánk receptSütemények, édességek Hozzávalók: A fánk a legkényesebb kelt tészta. Összeállítása, kelesztése és sütése nagy gyakorlatot kíván. fotómat és a receptet is itt találod meg: http://sutes-fozes.blogspot.com/2010/02/szalagosfank_13.html 28-30 darabhoz 50 dkg liszt 2,5 dl tej 4 dkg élesztő 1 evőkanálnyi cukor 5 dkg olvasztott vaj 2-3 tojássárgája késhegynyi só 2-3 cl rum, vagy aroma baracklekvár díszítéshez porcukor a díszítéshez Elkészítés: Elkészítés: A langyos cukrozott tejet és élesztőt felfuttatom, majd 2-3 tojássárgájával, 5 dkg vajjal, rummal, sóval és az 50 dkg liszttel közepes keménységű tésztát kapunk.Ha jól kidolgoztuk lágy ennek következtében lágy tésztát kapunk. 30-40 percig kelesztjük, ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, és egy 6 cm-es szaggatóval, vagy lisztezett pohárral kiszaggatjuk,majd a fánk közepét ujjunkkal elvékonyítjuk. Sütésnél ügyeljünk arra hogy a fánknak az az oldala kerüljön elsőként fedő alatt megsütésre, amelyik oldalán a lyuk van, majd a másik felét már fedő nélkül süssük meg, nem túl forró olajban, mert akkor meg ég a fánkunk. Szűrőkanállal kiszedjük és hűlés után lekvárral porcukorral díszítjük. Vigyázzunk, hogy a tészta túl ne keljen, mert akkor nem lesz szalagos. Ha túl forró az olaj, hirtelen sül, és a belseje nyers marad, nincs ideje növekedésre, nem lesz szalagos. Tanácsok: Tanács: Vigyázzunk, hogy a tészta túl ne keljen, mert akkor nem lesz szalagos. Ha túl forró az olaj, hirtelen sül, és a belseje nyers marad, nincs ideje növekedésre, nem lesz szalagos. A receptet beküldte: **zebra** Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |