| Burgonya hajó receptEgytálételek Hozzávalók: 4nagyobb burgonya 40 dkg darált sertéshús 5 dkg füstölt szalonna 1 fej vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma 5 dkg gomba 10 dkg zöldborsó 2 dl tejföl 10 dkg trapista sajt 1 csomó petrezselyemzöld só és õrölt bors Elkészítés: A burgonyát héjában, egészben megfõzzük. (Ügyeljünk arra, hogy ne fõjjön szét.) Közben az apró kockákra vágott szalonnát felolvasztjuk, lepirítjuk benne a vöröshagymát és a kis kockákra vágott gombát. Sóval, borssal és reszelt fokhagymával ízesítjük. Beletesszük a darált húst, a zöldborsót és az egészet puhára pároljuk. Az apróra vágott petrezselyemzöldet is hozzáadjuk. Ha a burgonya megfõtt, akkor lehúzzuk a héját, kettévágjuk hosszában, a belsejét óvatosan kikaparjuk, és a kikapart belsejét hozzákeverjük a húshoz. Betöltjük a burgonyákat, tejföllel meglocsoljuk és reszelt sajttal meghintjük. Tepsibe tesszük és tálalás elõtt megsütjük. Nem kell sok sütés, adig kell sütni, amig a sajt ropogós nem lesz. A receptet beküldte: Rumino Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |