| Svéd húsgolyók barna szósszal és vörös áfonya mártással receptHúsételek Hozzávalók: 50 dkg darált hús (vegyesen sertés-marha), 1 nagy fej vöröshagyma, 1 tojás, zsemlemorzsa igény szerint 0,5 dl tej, 0,5 dl tejszín a húsgolyóhoz, 0,5 dl tejszín a barna mártáshoz, 5 dkg vaj a sütéshez, kevés só, fehér bors, 2 ek. szója szósz, 20 dkg vörös áfonya, 4 ek. cukor. Elkészítés: A darált húshoz keverjük a tojást, az apróra vágott hagymát, sót, fehér borsot, és annyi zsemlemorzsát, hogy formázható legyen. Hozzáadunk kevés tejet, tejszínt. Vizes kézzel kis golyókat formázunk belőle, s vajban kisütjük. Miután kiszedtük a golyókat, a serpenyőben maradt sült vajból barna mártást készítünk kevés tejszínnel és szója szósszal felengedve azt. A vörös áfonyát cukorral felfőzzük, amíg be nem sűrűsödik. A húsgolyókat és az önteteket egy tányéron tálaljuk, fogyaszthatunk hozzá főtt burgonyát, vagy kenyeret. A receptet beküldte: tinendo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |