| Sült tengeri hal édes-savanyú paprikával receptHalas ételek Hozzávalók: 1 kg tengeri halfilé 1-1 db sárga és piros kaliforniai paprika 1 diónyi friss gyömbér 3 ek méz 4 ek borecet vagy málnaecet 4 szál újhagyma só bors kakukkfű, kapor, petrezselyem (chili paprika) olivaolaj Elkészítés: A halat sózom, meglocsolom olivaolajjal és bedörzsölöm a zöldfűszerekkel. Beteszem a hűtőbe 1-2 órára, hogy átjárják a fűszerek. A paprikákat csíkokra vágom, pici olivaolajon párolni kezdem. Hozzáteszem az ecetet, mézet, csíkokra vágott gyömbért, sózom, borsozom. Bátrak chilit is vághatnak bele. Míg a paprika összepárolódik, kisütöm a halat. Kevés olivaolajon, oldalanként 2-2 percig sütöm. Nagyobb étkűek rizst is tálalhatnak mellé, kisebb étkűeknek a paprika elegendő köret. A receptet beküldte: _kleo_ Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |