| Sült tejszínes bolognai torta receptEgytálételek Hozzávalók: Paradicsom mártáshoz: 4 dl házi paradicsomlé 1 közepes fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 40 dkg darált csirkemell lehetőleg friss zöldfűszerek (bazsalikom, oregánó) só bors olívaolaj 1 csapott ek liszt csipet cukor A tejszínes öntethez: 3 egész tojás (L-s méret) 2.5 dl főzőtejszín só A tésztához: 3/4 cs durum spagetti tészta 20 dkg reszelt sajt (ebből kb 5 dkg-ot keverjünk a tejszines öntethez) margarin zsemlemorzsa Elkészítés: Egy magas falú serpenyőben olívaolajat hevítünk, és üvegesre pirítjuk benne a hagymát, és szétnyomott fokhagymát. Ezután hozzáadjuk a darált húst, kicsit pirítjuk. Ekkor meghintjük a liszttel, kicsit lepirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomlevet. Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a zöldfűszereket (ha sikerül frissel dolgoznunk, akkor nem túl finomra aprítva használjuk), a csipet cukrot. Közepes lángon fedő nélkül, 15-20 perc alatt összefőzzük. Míg a mártás készül, a tésztát sóval és kevés olajjal ízesített vízben kifőzzük, leszűrjük, majd félretesszük. A sütőt előmelegítjük. Egy kerek jénait vagy amilyen kéznél van, kikenünk margarinnal, és megszórjuk zsemlemorzsával. Egy kis tálkába felütjük a tojásokat, sózzuk, majd a tejszínnel kissé összekeverjük. A tésztát és a mártást összekeverjük, a jénaiba halmozzuk, majd elegyengetjük. Ráöntjük a tejszínes keveréket, majd előmelegített sütőbe hőlég 200 fok kb 40 percig sütjük 20 perc elteltével megszórjuk reszelt sajttal. Félidőben kicsit vissza vehetjük a hőfokot 175-re. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |