Tutireceptek.hu fejléc

Sült őzgerinc meggy-mártással recept

Kategória:


Hozzávalók:
Vegyél egy darab őzgerincet-a miénk úgy 1,5kg-os lehetett és anno egy gidáé volt, amíg ki nem szereltem-,majd alaposan
tűzdelt be füstölt szalonnával.
Ezután kend be 1dl fehérbor,
két evőkanál méz,
egy kevés gyömbér,
egy kávéskanál majoránna
és fél kávéskanál fehérbors keverékével,
majd szórd meg finoman sóval.
Ezután hagyd egy estét állni, majd másnap tedd bele egy kizsírozott tepsibe, önts alá
két dl édes fehérbort, takard le alaposan és közepes lángon, néha meg-meglocsolva süsd készre.

Elkészítés:
A mártáshoz:
Vegyél egy üveg meggyet,(azt hiszem olyan 0,5l-es üvegben volt), tedd fel a levével együtt főni egy kisebb lábasban, adj hozzá
1 szem szegfűszeget,
egy kevés őrölt fahéjat,
két evőkanál mézet és forrald fel az egészet egyszer. Ezután turmixgéppel pépesítsd-tálaláskor ebből kell a húsra önteni.
Krumplipürével tálalva nagyon finom!

Tanácsok:
A meggy savanyúságát ellensúlyozandó, egy pohárka desszertbor illik hozzá.


A receptet beküldte: almeno


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csokoládés-túrós őzgerinc » Sajtos-sonkás őzgerinc » Tarka hús őzgerincben » Csokis őzgerinc
» Őzgerinc /nem sütős/ » Babapiskótás őzgerinc » Mogyorós-mandulás őzgerinc » Őzgerinces vendégváró
» Foltos túrós őzgerinc » Zöldséges-sonkás őzgerinc » Mákos őzgerinc » Kekszes őzgerinc
» őzgerinces hidegtál » Vadas őzgerinc » Csirkemell őzgerincben » Túró-Rudi őzgerinc


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.