| Sült oldalas grillezett burgonyapürével receptHúsételek Hozzávalók: A sült oldalashoz 1 kg sertésoldalas (sovány ) 2 ek disznózsír 2 dl alaplé (leveskockából is készíthető) só ízlés szerint bors ízlés szerint köménymag ízlés szerint (egész) 2 db vöröshagyma 4 gerezd fokhagyma A grillezett burgonyához 1 kg burgonya 5 dkg vaj 2.5 ek tejföl 1 dl tej só ízlés szerint szerecsendió ízlés szerint 5 dkg juhsajt 5 dkg trappista sajt 2 ek pecsenyezsír Elkészítés: Az oldalast a csontok mentén vágjuk el (2 csont egy osztás), majd fűszerezzük sóval, borssal, és szórjuk meg köménymaggal. Tegyük kizsírozott tepsibe a húsokat, mellé a félbevágott hagymákat, és öntsünk alá nagyon kevés vizet, majd süssük 170-180 fokon. 70-80 perc elteltével a hús elkészül, ekkor vegyük ki őket a tepsiből. A visszamaradt zsíradékból készítsünk pecsenyelevet: tegyük a tepsit a gáztűzhelyre, majd öntsünk hozzá húsalaplét és forraljuk néhány percig. Fakanállal kevergessük, hogy a letapadt pörzsanyagok belekeveredjenek a pecsenyelébe. Végül töltsük külön csészébe. (Át is szűrhetjük.) A burgonyákat kockázzuk fel, majd főzzük meg őket. Készítsünk burgonyapürét: törjük össze a burgonyát, majd keverjük el a vajjal, 2 tk tejföllel, a tejjel, fűszerezzük sóval, borssal, és szerecsendióval. Tegyük a pürét kivajazott tűzálló edénybe, majd a tetejét kenjük meg vékonyan a maradék tejföllel, és szórjuk meg a reszelt sajttal. Sütőben a legmagasabb hőmérsékleten, vagy grillen süssük, amíg a sajt ráolvad és megpirul. Tetszőlegesen vágjuk fel, tálaljuk az oldalassal, amit öntsünk le a pecsenyelével. sütési hőfok: 180°C sütési mód: alul-felül sütés A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |