| Sült madártej receptSütemények, édességek Hozzávalók: 8 db tojás 30 dkg kristálycukor 1 teáskanál fahéj (picit több is lehet) 4 vaníliás cukor 15 dkg (lágy) margarin 10 ek liszt 1 l tej 2dkg margarin ( a tepsi kikenéséhez) Elkészítés: 1. A tojások fehérjét habbá verjük. 2. A tojások sárgáját a cukorral és a margarinnal habosra keverjük, majd hozzáadjuk apránként a lisztet, a vaníliás cukrot és a tejet. Végül belekeverjük a tojások felvert habját, aztán pedig a tejet. 3. Vékonyan kivajazunk egy tepsit. 4. A masszát beleöntjük a tepsibe, és addig sütjük, míg a teteje szép barna nem lesz… (elvileg 95 percig kellene, de nekem max. egy óra alatt kész, mert én előmelegített sütőbe teszem…először magasabb hőfokra, majd 15-20 perc után visszaveszem alacsonyabbra…és az első 10-15 percben nem szabad kinyitni a sütőt…) 5. A megsült krémesünket hagyjuk kihűlni és ezt követően szeleteljük. 6. Hűtőben lehűtve, porcukorral meghintve tálaljuk. Jó étvágyat! Tanácsok: Ez a süti minden embert elvarázsolt, akit megkínáltam belőle. Nem kell vele sokat vesződni és csudafinom :) Elkészítési idő: 80 perc A receptet beküldte: Eperke81 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |