Tutireceptek.hu fejléc

Sült lazac recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
kb fel kilos lazac
citrom le
fokhagyma,olivaolaj,rozmarin,so, bors

szoszhoz:
vaj, liszt, fokhagyma, tejszin

Elkészítés:
meglocsoltam citrommal es ugy hagytam a huto also reszeben felolvadni. Foliaval es rajta sutopapirral kibeleltem egy nagy tepsit, belefektettem gyengeden a lazacot, bekentem fokhagymaval, megszortam orolt rozmaringgal (nem szeretem a tuleveleket szedegetni eves kozben), megsoztam, borsoztam es letakarva sutottem 200 fokon vagy 10-10 percig oldalankent, forgatashoz 2 ember kell vagy egy kisebb foliat alatenni es annak segitsegevel athengergetni a masik felere, majd par percig fedetlenul, bar lehet hogy ez nem is kellett volna.

Tanácsok:
masik tepsin szeteritettem elozoleg megfozott krumplit (kicsiket) hejastol, de csak azutan, hogy egy talban megsoztam, olajjal meglocsoltam es addig razogattam mig mindenhol olajos lett, 10-15 perc grillezes utan megforgattam egy kicsit, meg 10 perc es kesz volt a ropogos heju krumpli. A halhoz foghagymas szoszt keszitettem (besamell + fokhagyma + tejszin) Fenseges ebed volt!


A receptet beküldte: kumameya


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lazactatár krémsajttal » Roston sült lazac » Citromfüves lazac sült » Grillezett lazacfilé
» Spárgás-lazacos fusilli » Narancsos lazac » Lazac roston » Fóliában sült lazac
» Vajon sült lazac » Lazacos előétel » Vadlazac ragu » Lazacos palacsinta
» Fokhagymás-fűszeres lazac » Fűszeres lazac » Lazac céklakörettel » Lazacpástétom


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.