Tutireceptek.hu fejléc

Krumplikása recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1kg burgonya
25 dkg szalonna
2 fej hagyma
30 dkg liszt

Elkészítés:
A burgonyát megpucolva, annyi vízben feltesszük főni, hogy éppen ellepje. Közben a szalonnát kockákra vágjuk és kipirítjuk, majd a zsíron arany barnára pirítjuk a fél karikákra vágott hagymát. Amikor megfőtt akkor összetörjük és kis lánggal az edény alatt elkezdjük hozzá keverni a lisztet (mint amikor dödöllét készítünk). „4 kezes” recept, hiszen a vége felé igen nehéz lesz keverni a krumplit és hamar le is tud kapni az alja, de mindenképpen megéri a fáradozásokat. Amikor megfőtt a lisztünk a burgonyában, akkor egy kizsírozott tepsibe öntjük és a tetejére teszünk a szalonnapörcből és a hagymából majd meglocsolgatjuk a szalonna zsírjával és 200 fokos sütőben megpirítjuk a tetejét.
Köretként és önmagában is tökéletes étel.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sült krumplikása » Hagymatokány » Karfiolrizottó » Brokkoli krokett
» Pórés-karfiolos rakottas » Tojásos kelbimbó » Tárkonyos rakott zöldbab » Spenotos lazania
» Gombás nyárs » Padlizsán párizsi bundában » Krémsajttal töltött gomba » Rizses zöldséges egytál
» Olajos gomba » Aloo gobi » Sajtos lasagne » Borsós-gombás rizottó


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.