| Debrecenis - kukoricás csusza receptEgytálételek Hozzávalók: 3 db Debreceni kolbász 1 doboz kukoricakonzerv 500 g nagy kocka tészta 1 nagy piros húsú paprika 1 kisebb csípős paprika 2 fej vöröshagyma 2-3 gerezd fokhagyma petrezselyemzöld bazsalikom olaj só bors Elkészítés: A két vöröshagymát apróra vágjuk, a fokhagymát áttörjük, majd ezeket olajban megfonnyasztjuk. Felaprítjuk a két paprikát /aki nem szereti a csípős ételt, az a csípős paprika erét vágja ki/, és karikákra felvágjuk a kolbászokat. Ezeket mind beletesszük a hagymákhoz. Ízlés szerint adunk hozzá sót, borsot, és fedő alatt puhára pároljuk. Ezután hozzáöntjük a kukoricát, és az apróra vágott petrezselymet, bazsalikomot, és még 10 percig pároljuk. Közben sós, olajos vízben kifőzzük a tésztát, leszűrjük, és hozzáadjuk az elkészült feltéthez. Összekeverjük és máris tálalhatjuk. Jó étvágyat hozzá! A receptet beküldte: Lady Blakeney Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |