| Sült gombafalatkák olaszosan receptZöldséges ételek Hozzávalók: 6 nagy db gomba 2 közepes db paradicsom 20 dkg mozzarella (mini, dobozban kapható) bazsalikom ízlés szerint 1 gerezd fokhagyma (nagy, avagy 2 kisebb) só ízlés szerint fekete bors ízlés szerint (frissen őrölt) 3 ek olívaolaj Elkészítés: A gomba szárait kitörjük, és lehámozzuk a kalapokat. Az olajat forrósítsuk fel egy teflon serpenyőben, és tegyük bele a gombákat, először kalapjukkal lefelé. 5-6 percig pirítsuk, majd megfordítva szintén kb. ennyi időn keresztül pirítsuk a másik felét is (zsemleszínűre). Ekkor vegyük le a serpenyőt a platniról, fordítsuk vissza a gombát, és párologtassuk ki belőle a felesleges levet. A fokhagymát pucoljuk, majd nagyon apró kockákra vágjuk. A paradicsomokat felkarikázzuk. Helyezzük el a gombákat kalapjukkal felfelé egy megfelelő méretű, lapos tűzálló tálba, sózzuk, borsozzuk. Az így előkészített gombákba osszuk el az apróra kockázott fokhagymát. Mindegyik fejbe nyomjunk be egy-egy bazsalikom levelet. Helyezzük el erre a mini-mozzarella golyókat, majd fedjük be az egészet egy-egy paradicsomkarikával. Sózzuk-borsozzuk. Rögzítsük fogpiszkálóval a megtöltött gombákat, és kb. 20 percre tegyük előmelegített sütőbe (220 fok). Tálaláskor ízlés szerint szórjuk meg egy kis frissen reszelt parmezánnal. Tanácsok: sütési hőfok: 220°C sütési mód: alul-felül sütés tepsi mérete: 20x20 cm A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |